THE OLD WHITE CAR

21:14

Rustig in de zon zat ik een boekje te lezen. Af en toe reden er wat auto's voorbij, maar daar lette ik verder niet op. Mijn ogen gleden langs een paar foto's die in mijn boekje stonden. 'Ook niet veel bijzonders', dacht ik nog. Voor de zoveelste keer hoorde ik het bromende geluid van een auto. In tegenstelling tot de vorige keren, keek ik dit keer wel op uit mijn boekje. Nietsvermoedend wierp ik een blik op het bromende gevaarte dat langs reed. 'Het is een witte oude auto, wat een rommelbak', merkte ik op. Mijn ogen gleden langs de rommelbak, langs de versleten wielen, naar de vieze ramen... Totdat ik met mijn ogen de blik van de bestuurder van de oude witte auto opving. Hij keek me recht aan en zijn blik brandde in mijn ogen. Op de een of andere manier kwam er iets van herkenning over me heen. Maar ik kon het niet plaatsen. Dit alles gebeurde in slechts enkele seconden, maar zo voelde het niet. Zelfs toen de witte oude auto voorbij was, bleef ik naar de weg staren waar deze bestuurder tot voor een paar seconden geleden overheen had gereden. Ik wist zeker dat er iets anders aan hem was. Toen ik om me heen keek leek niemand deze auto te hebben opgemerkt.

You Might Also Like

0 COMMENTS

.

.