HAMBURG CITY GUIDE / GERMANY

Vorige week was ik op bezoek bij een Franse vriend in Hamburg, aka de Duitse versie van Rotterdam aka mini-Berlijn. Een veelzijdige havenstad met veel kunst, muziek, feessies en ander lekkers. Zeker een bezoekje waard en in mijn tips lees je precies waarom! 

The Vintage Gallery / Marktstrasse 27, Karolinenviertel
Deze vintage boetiek (waar je mega veel tweedehandsjes van Adidas vindt!) moet je echt even binnenwandelen. Sowieso is Karolinenviertel één van de hipste wijkjes van Hamburg ;)

Katze / Schulterblatt 88, Schanzenviertel
In de categorie plekjes waar je 's avonds even een cocktail moet gaan drinken. Deze hele straat zit overigens vol met drukbezochte lokale barretjes, waar je weinig toeristen tegenkomt. 

Kauf Dich Glucklich / Bartelsstrasse 55, Schanzenviertel
Een conceptstore met én fijne kleding én goed interieurspul én hebberig makende stationary en schattige boekjes. Hier kun je jezelf letterlijk 'gelukkig kopen'. 

Otto's Burger / Schanzenstrasse 59, Schanzenviertel
Een hamburger eten in Hamburg? Typisch iets dat je moet doen in deze stad! En als je dat dan toch gaat doen... Doe het dan bij Otto's Burger en bestel de zoete aardappelfrietjes met rozemarijn. Too good to be true!

Sankt Nikolaikirche / Willy-Brandt-Strasse 60, Altstadt 
Dit is een 147 meter hoge kerk in het centrum van de stad (ooit voor korte tijd het hoogste bouwwerk ter wereld!). Vanaf hier heb je een perfect uitzicht.

Fischmarkt / Grosse Elbstrasse 2, Altona
Als verse vis iets is wat je lekker vindt, dan moet je hier op zondag even gaan lunchen. Je kijkt je ogen uit als je een rondje over de markt loopt!

Elbphilharmonie / Platz der Deutschen Einheit 1, HafenCity
Dit imposante gebouw is van oorsprong een concerthal, wat je (gratis!) kunt bezoeken voor een prachtig uitzicht over de haven en de rechteroever van de Elbe. Om de hoek kun je de ferry pakken die je een stuk over de rivier brengt, een hele chille ervaring om even mee te pakken!

Jazzclub Birdland / Gartnerstrasse 122, Hoheluft
Eén van de oudste jazzclubs van Hamburg, waar je een typisch 'La La Land' gevoel krijgt. Iedere avond treden er ofwel (grote) jazzmuzikanten op, ofwel er is een open podium voor nieuw jazztalent. Toegang is gratis, dus trakteer jezelf op een lekker avondje swingen (maar kom wel op tijd)!

Cafe & Bar Celona / Lenhartzstrasse 1-5, Eppendorf
Zin in steengoede tapas met cocktails? Dan is Bar Celona (snap je 'm: Barcelona?) the place to eat

StrandPauli / Hafenstrasse 89, St. Pauli
Dit was oprecht mijn favoriete plek in heel Hamburg. Ondanks de sneeuwval kreeg deze strandtent het voor mekaar ons de ultieme summervibe te geven. Denk aan zand onder de voetjes, bedden en dikke banken om op te chillen, vuurkorven, vrolijke kleedjes, lampionnetjes, palmbomen, etc. etc. You get the feeling ;) 

Ti Breizh - Haus der Bretagne / Deichstrasse 49, Speicherstadt
Wauw! Twee dikke duimen voor de kaart van dit Franse tentje. Voor een tientje heb je de allerlekkerste (hartige en zoete) crêpes ooit! Je kunt hier ook nog eens heel fijn zitten en er zit een winkeltje in het restaurant waar je allerlei verschillende shirts en truien met (jawel) streepjes kunt scoren! Hoe Frans wil je het hebben? Ik bestelde een crêpe met prosciutto, geitenkaas, peer en walnoten én (ja-ha ik bestelde er twee) een crêpe met kastanjecrème, slagroom en geflambeerde whisky-chocoladesaus. Geef. Nu!

Vintage & Rags / Kurze Muhren 6, St. Georg
Een lekkere vintage winkel, waar je ook weer steengoede parels kunt opsnorren.

Cafe Gnosa / Lange Reihe 93, St. Georg
Hier kun je terecht voor een goede bak koffie en de allerlekkerste taartjes! Zit vlakbij het centraal
station, dus perfect om nog even je laatste bakkie weg te tikken, voordat je weer op de trein terug naar Nederland stapt. 

1 Comments

  1. Hamburg is zo leuk! Ik heb er ook een avond in Katze doorgebracht!

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Me On Instagram