Spain

VALENCIA CITY GUIDE (PART 1)

1:47 PM Cherelle de Graaf


 Ergens aan de oostkust van Spanje ligt het havenstadje Valencia. In het grote zwarte gapende gat dat januari heet, besloot ik deze stad voor een paar daagjes te bezoeken. Daar ging ik van vrieskou naar een lenteachtige setting, inclusief cocktails en bakken vol paella! Ik zeg je: deze stad heeft alles. Van strand naar gezellige tapastentjes, typische Spaanse oudheden, fotogenieke kathedralen en straten vol vintage shops. Mijn persoonlijke aanraders? Ik deel ze graag met je!

Kauf Vintage / Carrer de Cadis 38
Een moderne, overzichtelijke shop met prachtig kledingspul. Het pashokje is er in de vorm van een fotohokje en de muur bestaat uit een soort grote caravan waar je de kleding van de waslijn kunt plukken.  

El Vestidor Vintage / Gran Via de les Germanies 14
Dit is het type tweedehands winkel waar je pumps van Balenciaga en tassen van Gucci tegenkomt voor een bijna-binnen-handbereik prijs! Ze hebben er zelfs een soort Narnia kast met haute couture exemplaren (give it to me!)... 

Ruzafa 
Dit is één van de hipste wijken van Valencia. Loop door de straten en je vindt er verschillende concept stores, schattige boetiekjes, knusse bars met live-muziek! See for yourself ;)

Studio Vintage / Carrer de la Puríssima 8
Deze hotspot specialiseert zich in meubels, kunst en sieraden uit de jaren '30 tot '70. De eigenaresse vertelde dat ze regelmatig spul uitlenen voor theaterproducties, iets wat me absoluut niet verbaasd. Deze winkel lijkt oprecht uit een andere eeuw te komen... 

Mercaders / Calle Ramilletes 1
Voor slechts een tientje schotelen ze je hier een drie-gangen menu van kwaliteit voor, bestaande uit een voor-, hoofd-, nagerecht, een mandje brood en een glas goede wijn. Goede deal of niet?

Institut Valencia d'Art Modern / Calle de Guillem de Catro 118
Eén dag regende het urenlang emmers regen en zijn we dit museum ingevlucht, wat achteraf een bijzonder goed idee bleek te zijn. Je vindt er moderne en hedendaagse kunst van Spaanse komaf.

M O R E

2 LA COMMENTS

  1. Wat een gave tekeningen allemaal zeg wauw!

    ReplyDelete
  2. Wat een heerlijke foto's en wat lijkt Valencia me een prachtige stad! x

    ReplyDelete

C O N T A C T